Wereld Suïcide Preventie Week | 9 t/m 15 september 2024

De Wereld Suïcide Preventie Week is een week waarin gezamenlijk aandacht vragen voor suïcidepreventie. We laten zien wat er op dit gebied allemaal (al) gebeurt en hoe je kunt meehelpen.
26 Augaugustus 2024

Jaarlijks vragen we (extra) aandacht voor suïcidepreventie. We laten zien wat er op dit gebied allemaal (al) gebeurt en hoe je, als individu/organisatie, kunt meehelpen aan het voorkomen van suïcides. Dit jaar bouwen we verder op het thema van afgelopen jaar: Suïcide raakt ons allemaal. 

#ikhelpmee

De activatie #ikhelpmee staat dit jaar in het teken van leren en trainen. Gedurende de week worden verhalen van mensen gedeeld die zich bezighouden met suïcidepreventie. In de verhalen staat de diversiteit en daaruit sprekende hoop centraal.

Meer informatie over over de Wereld Suïcide Preventie Week 

Ook als medewerker in de huisartsenzorg kun iets betekenen als het gaat om suïcidepreventie. De huisartsenpraktijk is bij uitstek de plaats waar een patiënt met suïcidale gedachten en handelingen zich veilig kan voelen om hierover te spreken. Alle medewerkers in de praktijk moeten ervan overtuigd zijn dat ze het verschil kunnen maken tussen ‘leven en dood’. Lees meer op 113.nl

Regionale initiatieven | Walk into the Light

Walk into the Light vindt, net als in voorgaande jaren, plaats tijdens de Wereld Suïcide Preventie Week. Door het hele land worden wandelingen georganiseerd. Door in het hele land gelijktijdig en samen naar het licht te wandelen wordt het gevoel van saamhorigheid versterkt.

In Arnhem wordt op maandag 9 september 2024 een 'Walk into the Light' georganiseerd door D3rde Verdieping Arnhem.

Meer informatie en aanmelding